Co říkáte na novou kategorii – Zlatý cukrář – v anketě Zlatý kuchař 2017?

Je dobře, že se bude mluvit i o cukrářích. Jména šéfkuchařů se již často objevují na titulcích restaurací a na jídelním lístku. Cukráři jsou zatím v anonymitě. Pokud se cukrárna nejmenuje přímo po majiteli cukráři, tak nikdo neví, kdo vlastně sladké  peče.

U nás bohužel ani není zvykem, aby cukrárna měla vlastní potisk krabic právě se jménem majitele nebo šéfcukráře. Označení šéfcukrář tak mají pouze v restauracích, ale v cukrárnách tomu není zvykem. Zlatý cukrář je označení, které si většinou cukráři nedávají, ale proč ne. Vždyť i cukráři mají zlaté ruce a doufám, že se o jejich uměleckých výtvorech bude hodně psát. Je důležité, aby skvělé dorty a výborné sladkosti měly nejen svůj vlastní název, ale i jméno cukráře, který je vyrobil. Snad nastane doba, že nebudeme mít cukrárnu Pusinku, Sladké nebe a podobně, ale budeme chodit do cukráren s věhlasnými jmény cukrářů.