Tradičně získávají vítězové ankety Zlatý kuchař skleněnou sošku, která pochází z ateliéru skláře Zdeňka Kunce. Letos slaví anketa malé výročí, a tak po pěti letech je důvod trochu upravit vzhled vítězné trofeje.
Proto jsme se Zdeňka Kunce zeptali…..
1) Co vás inspirovalo, když jste vytvářel nový návrh sošky pro kuchařské „oskary“?
2) Novou sošku dostane nejuznanější kuchař České republiky, jaký je Váš vztah k jídlu a vaření?
A tady jsou jeho odpovědi…..
„Zamýšlím nad těmi vašimi otázkami. Zadání znělo jasně a stručně, chtěli bychom vytvořit reprezentativního kuchaře ze skla, a protože si rád se sklem hraji, pohrál jsem si i s tímhle dílkem. Vždycky si říkám, že trofeje vyrábím tak, abych si u nich mohl říci „Tak, toho bych chtěl vyhrát“ 🙂 A to se myslím podařilo.
Co se týká mého vztahu k jídlu a k vaření, miluji indická jídla a asijskou pálivost. Od doby, co jsem se oženil a zplodil dva malé skláře, je u nás doma nejpálivějším jídlem rajská omáčka. I ta je v podání mé ženy výtečná, takže jsem spokojený (dívá se mi přes rameno, tak musím chválit). O to větší požitek mi přináší ty vzácné chvíle, kdy si někde pochutnám na něčem opravdu ostrém. Dobrých kuchařů si velice vážím, proto jsem rád, že jim mohu alespoň touto cestou vzdát hold.“
Kdo získá nakonec cenu nejvyšší se dovíte na slavnostním gala večeru, který proběhne 26. dubna v Theatre ROYAL na pražských Vinohradech.
Pokud máte zájem můžete se i vy zúčastnit tohoto gastronomického svátku, neboť letos se poprvé otevírá všem milovníkům dobré gastronomie. Ovšem počet vstupenek je omezený, takže si pospěšte.
Více na http://zlatykuchar.cz/zlaty-kuchar-archiv/vstupenky-galavecer-zlaty-kuchar-2017/