Zlatý kuchař 2016

Vánoční číslo našeho časopisu Gastro&Hotel profi revue jsme úspěšně zvládli, takže bychom se mohli klidně uložit k zimnímu spánku až do doby příprav únorového čísla. Pravda je ale jiná. Čeká nás spousta práce kolem ankety Zlatý kuchař, která díky velkému zájmu startuje už počtvrté.

Anketa Zlatý kuchař 2016

Naším vzorem, jak už asi mnozí vědí, je anketa, kterou každý rok vyhlašuje redakce německého časopisu Der Feinschmecker. Oslovili jsme celou řadu gastronomických odborníků a požádali každého z nich, aby sestavil svůj vlastní žebříček deseti nejzajímavějších českých kuchařů roku 2016, určil tři zahraniční kuchaře (bez pořadí) a jmenoval jednoho kandidáta na Objev roku a na Hvězdu gastronomie. U každého kuchaře má být oceněna jeho kreativita, hledání nových cest a řemeslná zručnost. Termín odevzdání hlasů je do 15. 2. 2017.

Co se týká kategorií, zachovali jsme ty stávající – Zlatý kuchař, Zlatý zahraniční kuchař, Objev roku a Hvězda gastronomie. A tak jako v roce minulém, i letos, bude mít veřejnost možnost zvolit si svého nejoblíbenějšího kuchaře. Chystáme také novinku, kterou ale ještě musíme doladit, proto si ji zatím nechávám pro sebe.