O novinkách a aktuálním dění kolem ankety Zlatý kuchař 2018 jsme Vás už informovali, ale nezmínili jsme jednu smutnou novinku. Letos poprvé proběhne anketa bez svého kmotra a garanta Vládi Poštulky. Bohužel jeho vážný zdravotní stav mu nedovoluje, aby se, jako každý rok, zhostil svého odpovědného úkolu při počítání hlasů a dalšího dění kolem ankety.
Anketa Zlatý kuchař vznikla v roce 2013 na Vláďův popud. Vzorem se pro pořádající redakci časopisu Gastro&Hotel stala podobná anketa, kterou každoročně vyhlašuje prestižní německý časopis Der Feinschmecker, pro který Vláďa hodnotil restaurace. Letos pořádáme již šestý ročník ankety o nejlepšího kuchaře, ale tentokrát poprvé bez Vládi.
Abychom však zachovali status, že u sčítání musí být dva, tedy nejen zástupce redakce Gastro&Hotel a manažerka ankety Stáňa Krejčová, ale ještě někdo, kdo dohlédne na celý proces sčítání, oslovili jsme manželku Vládi Poštulky, paní Evu Poštulkovou. Myšlenka, aby v anketě „zaskočila“ za Vláďu se jí libila, a tak si Vám dovolujeme představit nejen novou hodnotitelku v anketě, ale také novou garantku výsledků ankety Zlatý kuchař pro letošní ročník.
Na „tátu“ ankety Zlatý kuchař Vláďu Poštulku ale samozřejmě nezapomínáme a držíme mu palce, aby byl co nejdříve zase fit!
Redakce Gastro&Hotel
Představujeme Evu Poštulkovou
Je vystudovaná inženýrka ekonomie, ale od studií se věnuje cestovnímu ruchu, nejprve jako průvodkyně, později pracovala v mezinárodní cestovce, v současnosti je majitelkou incomingové agentury. Svým klientům se snaží ukazovat nejen významné pražské památky, ale seznauje je i s kulinářskými kvalitami hlavního města. Má proto zmapovanou každou významnou pražskou restauraci, i leckterou mimopražskou. V dlouholetém manželství s Vladimírem Poštulkou pěstuje společný koníček – sbírání českých i zahraničních kuchařek, kvalitu jídelníčku restaurací sleduje i na svých častých cestách Evropou. A v neposlední řadě vše přenáší z papíru do praxe, neboť je sama výborná kuchařka.