Již dvacet let působí ve prospěch Vysoké školy hotelové v Praze, nyní v pozici předsedy její správní rady. Je zároveň předsedou představenstva akciové společnost Regata Čechy, která vlastní a provozuje hotel Horizont v Peci pod Sněžkou a hotel Port v Doksech u Máchova jezera. Gastronomická erudice je tedy v jeho případě očekávaná. A opravdu, vztah ke gastronomii má doslova v genech, dědeček byl kdysi generálním tajemníkem profesní organizace a jídlu a restauracím se doma vždycky věnovala velká pozornost. Setkat se s ním můžete na většině významných akci v oboru. Sledování aktuální situace i nových trendů, fundované soudy o nich, názory na stav a vývoj českého pohostinství či postřehy z cest za etnickými kuchyněmi jasně hovoří o Šedivého hlubokém zájmu a bohatých zkušenostech s gastronomií obecně i gastronomickým byznysem v Česku.
Člen poroty: Ilja Šedivý
