Člen poroty: Ivan Vodochodský

Narozen v Praze-Krči jakožto prvorozené a nedonošené dítě sládka pražského nuselského pivovaru. Měl chudé, avšak radostné dětství. Rodiče jej místo do kolébky ukládali do pivních sudů a malé podvyživené tělíčko na valše masírovali, aby chlapce zotužili. Povedlo se – časem se z IV stává pěkný, zakulacený chlapec s dobromyslnou vizáží kulackého synka.

Z kuchyně do show businessu

Dětství strávené ve významných pivovarech se podepsalo nejen na jeho vizáži a chuti k jídlu, ale i na výběru povolání. Nastoupil do učení oboru číšník do věhlasného hotelu Alcron. Byl však tak nešikovný, že ho raději po půl roce marných pokusů přeřadili na kuchaře –  a udělali dobře. Vyučil se, dodělal hotelovou školu a stal se z něj odborník na studenou a mezinárodní kuchyni. Od plotny si odskočil splnit další svůj sen a nastoupil jako herec do Klicperova divadla (tehdy Divadla Vítězného Února) v Hradci Králové. Po revoluci dělá vedoucího prvního soukromého hotelu, posléze provozuje divadelní klub, kde se mu povede vytvořit originální malou scénu s vinárnou. Po jeho uzavření se stává promotérem velkých akcí a koncertů a tvůrcem ohňostrojů. V roce 1997 se náhodou dostal k moderování Prima jízdy, poté začal moderovat pořad Mňam aneb Prima vařečka. Po tři roky ho bylo možno slyšet v éteru na vlnách rádia Frekvence 1 v pořadu „Vaření v přímém přenosu“, kde každičkou sobotu vytvářel různé pochutiny – sice vaření v rádiu vypadá podivně (je to něco jako balet v rádiu), ale opravdu se tam vařilo. Kromě toho účinkuje v muzikálech Touha, Tajemství, Jack Rozparovač, Krysař a Robin Hood v Divadle Kalich v Praze.

V současnosti je ho vidět v pořadu Tescoma s chutí a Rady ptáka Loskutáka na TV Nova, kde se v minimálním časovém prostoru snaží předvést některé kuchařské zajímavosti.

V posledních letech začíná zúročovat najedené zkušenosti a stává se respektovaným gastronomickým odborníkem a poradcem.