„Kdybych tušila, co mě čeká za boj na poli vydavatelském, už bych do toho znovu nešla….“, říká Kateřina Reimitzová, která před devíti lety získala po výhře v licenční soutěži možnost vydávat nádherný titul La Cucina Italiana, který je tu pro všechny, jenž milují vše, co voní Středozemím a ti, kteří mají rádi kvalitní a čerstvé suroviny a rádi jedí! Je na trhu z gastronomických časopisů jediným titulem, který pro svou práci mohou využívat především profesionálové v oboru, tedy šéfkuchaři a kuchaři. Obdivovala historickou hodnotu tohoto titulu, v Itálii vychází již od roku 1929 e v Itálii není kuchaře, který nezačínal své první recepty právě podle Cuciny. A právě to, pro ní bylo největší výzvou do toho jít, chybělo tady něco výjimečného a pro profesionály v oboru něco poučného a inspirujícího, avšak na profesionální úrovni, z čeho by mohli čerpat a tvořit svá menu pro své hosty také v České a Slovenské republice, neboť v obou těchto zemích, tento gastronomický titul vychází. Byla to nejen velká výzva, ale dělat tuto práci bylo pro ni krásné spojení jejích největších tří lásek: studia italštiny, psaní a manželství s kuchařem, neboť jak se praví, láska prochází žaludkem! Toto trojspojení ji dávalo smysl. Dělat však tuto práci s dvěma malými dětmi, v realitě internetového světa a každodenního tlaku sociálních sítí a nabízet lidem „něco psaného na papíře“, je však dnes velká odvaha. Ale Kateřina je bojovnice a doufáme, že bude ještě dlouho inspirací do Vašich kuchyní…
Člen poroty: Kateřina Reimitzová
