Vítězové Zlatého kuchaře
2023
Zlatý kuchař 2023
Zlatý kuchař 2023
1. Jan Knedla, Papilio, Vysoký Újezd
2. Marek Fichtner, Červený Jelen, Praha
3. Jan Punčochář, U Matěje, Praha
Zlatý zahraniční kuchař:
Matteo De Carli, Casa De Carli
Objev roku:
Dominik Unčovský, Makro akademie, Praha
Zlatý cukrář:
Michal a Gabriela Hrubcovi, Votre plaisir, Praha
Síň gastronomické slávy:
Vladislav Stuparič
Hvězda street foodu:
Radek Příhonský, TacoTruckMex
Volba veřejnosti:
Jaroslav Viktora, Angusfarm, Soběsuky
2022
Zlatý kuchař 2022
1. Marek Fichtner, Černý jelen, Praha
2. Pavel Býček, The Eatery, Praha
3. Jan Punčochář, U Matěje, Praha
Zlatý zahraniční kuchař: Andy Tan, SaSaZu, Praha
Objev roku: Jan Knedla, Papilio, Vysoký Újezd
Zlatý cukrář: Helena Fléglová, Praha
Síň slávy: Martin Jiskra, Zájezdní hostinec U Jiskrů, Kbelnice
Zlatý kuchař 2019, 2020, 2021 se nekonal kvůli pandemii kononaviru.
2018
Zlatý kuchař 2018
Zlatý kuchař: Přemek Forejt, Entrée, Olomouc
Zlatý zahraniční kuchař: Christian Duy Chu, Levitate
Objev roku: Vojtěch Petržela, Juniorský národní tým AKC, menu pro jídelní vozy Českých drah
Síň slávy: Václav Košnář, do r. 2017 Farma Košík
Zlatý cukrář: Josef Maršálek, Chateau Kotěra, freelance
2017
Zlatý kuchař 2017
- Jan Punčochář (Grand Cru)
- Přemek Forejt (Entrée Olomouc)
- Oldřich Sahajdák (La Degustation)
Zlatý zahraniční kuchař: Riccardo Lucque, La Finestra
Objev roku: Ondřej Dulanský, Pavillon, Brno
Síň slávy: Roman Paulus, Alcron
Zlatý cukrář: Lukáš Skála, Bruxx a Šporkův palác, Praha
Volba veřejnosti: Roman Till, restaurant Tři Věžičky, Jihlava
2016
Zlatý kuchař 2016
- Jan Punčochář (Grand Cru)
- Oldřich Sahajdák (La Degustation)
- Radek David (La Veranda, Babiččina zahrada)
Zlatý zahraniční kuchař: Stephen Senewiratne, Red Pif
Objev roku: Přemek Forejt, Entreé
Síň slávy: Pavel Pospíšil, Pospisil’s Gasthof Krone v Bühl-Oberbruchu
2015
Zlatý kuchař 2015
- Jan Punčochář (Grand Cru Restaurant)
- Oldřich Sahajdák (La Degustation Bohême Bourgeoise)
- Roman Paulus (Alcron Praha).
Zahraniční kuchař: Paul Day (Sansho)
Objev roku: Ondřej Koráb (Le Grill)
Síň slávy: Zdeněk Pohlreich (Cafe Imperial)
Volba veřejnosti: Martin Pudil (Hotel Dvořák Tábor)
2014
Zlatý kuchař 2015
- Oldřich Sahajdák (Degustation)
- Roman Paulus (Alcron)
- Jan Punčochář (Grand Cru)
Zlatý zahraniční kuchař:
O první místo se dělí: Paul Day (Sansho a Maso a kobliha) a Riccardo Lucque (Aromi a další sesterské podniky)
Kategorie Objev roku: Patrik Bečvář (Selský Dvůr, Hostivař, Praha)
Síň slávy – Jaroslav Sapík (restaurace a penzion U koně, Klokočná)
2013
Zlatý kuchař 2013
První místo získal Oldřich Sahajdák, La Degustation. Druhou příčku obsadil Roman Paulus, Alcron. Na třetím místě skončil Jan Punčochář, Le Terroir.