Vítězové Zlatého kuchaře

2023

Zlatý kuchař 2023

Zlatý kuchař 2023
1. Jan Knedla, Papilio, Vysoký Újezd
2. Marek Fichtner, Červený Jelen, Praha
3. Jan Punčochář, U Matěje, Praha

Zlatý zahraniční kuchař:
Matteo De Carli, Casa De Carli

Objev roku:
Dominik Unčovský, Makro akademie, Praha

Zlatý cukrář:
Michal a Gabriela Hrubcovi, Votre plaisir, Praha

Síň gastronomické slávy:
Vladislav Stuparič

Hvězda street foodu:
Radek Příhonský, TacoTruckMex

Volba veřejnosti:
Jaroslav Viktora, Angusfarm, Soběsuky

2022

Zlatý kuchař 2022

1. Marek Fichtner, Černý jelen, Praha
2. Pavel Býček, The Eatery, Praha
3. Jan Punčochář, U Matěje, Praha

Zlatý zahraniční kuchař: Andy Tan, SaSaZu, Praha
Objev roku: Jan Knedla, Papilio, Vysoký Újezd
Zlatý cukrář: Helena Fléglová, Praha
Síň slávy: Martin Jiskra, Zájezdní hostinec U Jiskrů, Kbelnice

Zlatý kuchař 2019, 2020, 2021 se nekonal kvůli pandemii kononaviru.

2018

Zlatý kuchař 2018

Zlatý kuchař: Přemek Forejt, Entrée, Olomouc
Zlatý zahraniční kuchař: Christian Duy Chu, Levitate
Objev roku: Vojtěch Petržela, Juniorský národní tým AKC, menu pro jídelní vozy Českých drah
Síň slávy: Václav Košnář, do r. 2017 Farma Košík
Zlatý cukrář: Josef Maršálek, Chateau Kotěra, freelance

2017

Zlatý kuchař 2017

  1. Jan Punčochář (Grand Cru)
  2. Přemek Forejt (Entrée Olomouc)
  3. Oldřich Sahajdák (La Degustation)

Zlatý zahraniční kuchař: Riccardo Lucque, La Finestra
Objev roku: Ondřej Dulanský, Pavillon, Brno
Síň slávy: Roman Paulus, Alcron
Zlatý cukrář: Lukáš Skála, Bruxx a Šporkův palác, Praha
Volba veřejnosti: Roman Till, restaurant Tři Věžičky, Jihlava

2016

Zlatý kuchař 2016

  1.  Jan Punčochář (Grand Cru)
  2. Oldřich Sahajdák (La Degustation)
  3. Radek David (La Veranda, Babiččina zahrada)

Zlatý zahraniční kuchař: Stephen Senewiratne, Red Pif
Objev roku: Přemek Forejt, Entreé
Síň slávy: Pavel Pospíšil, Pospisil’s Gasthof Krone v Bühl-Oberbruchu

2015

Zlatý kuchař 2015

  1. Jan Punčochář (Grand Cru Restaurant)
  2. Oldřich Sahajdák (La Degustation Bohême Bourgeoise)
  3. Roman Paulus (Alcron Praha).

Zahraniční kuchař: Paul Day (Sansho)

Objev roku: Ondřej Koráb (Le Grill)

Síň slávy: Zdeněk Pohlreich (Cafe Imperial)

Volba veřejnosti: Martin Pudil (Hotel Dvořák Tábor)

2014

Zlatý kuchař 2015

  1. Oldřich Sahajdák (Degustation)
  2. Roman Paulus (Alcron)
  3. Jan Punčochář (Grand Cru)

Zlatý zahraniční kuchař:
O první místo se dělí: Paul Day (Sansho a Maso a kobliha) a Riccardo Lucque (Aromi a další sesterské podniky)
Kategorie Objev roku: Patrik Bečvář (Selský Dvůr, Hostivař, Praha)

Síň slávy – Jaroslav Sapík (restaurace a penzion U koně, Klokočná)

2013

Zlatý kuchař 2013

    První místo získal Oldřich Sahajdák, La Degustation. Druhou příčku obsadil Roman Paulus, Alcron. Na třetím místě skončil Jan Punčochář, Le Terroir.